trasig-vindruta-bilglas.jpg

Byte av vindruta

En skadad eller sliten vindruta är en säkerhetsrisk. Vindrutor som är skadade bör bytas eller lagas så fort som möjligt. En vindruta slits med åren och milen och kan redan efter 8000 mil vara så pass sliten att sikten försämras, och därmed också säkerheten.

Om din vindruta har för många stenskott eller sprickor kan den behöva bytas istället för att repareras. Många av dagens moderna bilar har olika hjälpmedel som till exempel regnsensorer eller elektrisk uppvärmning, vilka påverkas om din ruta är skadad. När vi byter ruta så kalibrerar vi bilens utrustning för att passa den nya rutan.

Beroende på modell varierar tiden som din bil behöver vara inlämnad hos oss. Många vindrutor är limmade och behöver få härdas innan bilen kan användas. Kontakta oss så går vi tillsammans igenom när det är lämpligt att genomföra ett byte av vindruta på din bil.

Kontakta oss

Vi lagar ditt stenskott

Boka tid redan idag för en reparation eller byte av din vindruta. 

Beroende på vilken försäkring du har varierar självrisken. Vi sköter kontakten med ditt försäkringsbolag, så du slipper allt arbete med skadeanmälan och fylla i blanketter.